Citromos-kapris csirkemell

Hozzávalók

  • 1 db csirkemell
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 evőkanál kapribogyó
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál vaj
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 3 dkg reszelt sajt
  • 4 dkg liszt
  • 1 kiskanál étkezési keményítő
  • 1/2 db citrom leve
  • 2 dl tejszín
  • 1 dl fehérbor
  • őrölt bors
  • apróra vágott petrezselyem

Elkészítés

  1. A csirkemellről a bőrét eltávolítjuk, majd 4 szeletre vágjuk.
  2. A lisztet a reszelt sajttal elkeverjük, megforgatjuk benne a csirkeszeleteket.
  3. 1 evőkanál vajon és 1 evőkanál olíva olajon mindkét oldalukat megsütjük.
  4. A visszamaradt zsiradékhoz adjuk a megmaradt vajat és olajat, majd az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük rajta.
  5. Utána hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, majd felöntjük a borral, mellyel 4-5 percig főzzük.
  6. Ezután hozzáadjuk a kapribogyót, citromlevet, sózzuk, borsozzuk. Majd beleöntjük a tejszínt.
  7. A keményítőt néhány kanál hideg vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a szószt.
  8. A félretett csirkeszeleteket a szószba tesszük - ha túl sűrű lenne kevés tejszínt, ha pedig híg kevés keményítőt adunk hozzá - és összerottyantjuk.
  9. Rizzsel tálaljuk, tetejét apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk.