Citromos-kapris csirkemell
Hozzávalók
-
1
db
csirkemell
-
1
db
vöröshagyma
-
2
evőkanál
kapribogyó
-
2
gerezd
fokhagyma
-
2
evőkanál
vaj
-
2
evőkanál
olívaolaj
-
3
dkg
reszelt sajt
-
4
dkg
liszt
-
1
kiskanál
étkezési keményítő
-
1/2
db
citrom leve
-
2
dl
tejszín
-
1
dl
fehérbor
-
só
-
őrölt bors
-
apróra vágott petrezselyem
Elkészítés
-
A csirkemellről a bőrét eltávolítjuk, majd 4 szeletre vágjuk.
-
A lisztet a reszelt sajttal elkeverjük, megforgatjuk benne a csirkeszeleteket.
-
1 evőkanál vajon és 1 evőkanál olíva olajon mindkét oldalukat megsütjük.
-
A visszamaradt zsiradékhoz adjuk a megmaradt vajat és olajat, majd az apróra vágott vöröshagymát megdinszteljük rajta.
-
Utána hozzáadjuk a felszeletelt fokhagymát, majd felöntjük a borral, mellyel 4-5 percig főzzük.
-
Ezután hozzáadjuk a kapribogyót, citromlevet, sózzuk, borsozzuk. Majd beleöntjük a tejszínt.
-
A keményítőt néhány kanál hideg vízzel elkeverjük, és besűrítjük vele a szószt.
-
A félretett csirkeszeleteket a szószba tesszük - ha túl sűrű lenne kevés tejszínt, ha pedig híg kevés keményítőt adunk hozzá - és összerottyantjuk.
-
Rizzsel tálaljuk, tetejét apróra vágott zöldpetrezselyemmel megszórjuk.