Citromkrémes piskóta

Citromkrémes piskóta

Hozzávalók

0/16Hozzávalók
    a piskótához:
  • a krémhez:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A lisztet elkeverjük a sütőporral, valamint a lereszelt citromhéj felével. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgákat a kristálycukorral habosra keverjük, majd felváltva apránként hozzávegyítjük a lisztet, tejet és olajat, végül pedig a porcukorral keményre felvert tojásfehérjét.
  • Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, beleöntjük a piskótamasszát, és egyenletesen elsimítjuk. 180 fokra (légkeveréses 165 fok) előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Kicsit hűlni hagyjuk, majd porcukorral megszórt deszkára borítjuk, és a sütőpapírt lehúzzuk róla. Amikor teljesen kihűlt, a széleit levágjuk, és három egyenlő szélességű csíkra vágjuk.
  • A citromkrémhez a pudingport a kristálycukorral és egy kevés tejjel csomómentesre elkeverjük. A többi tejet felforraljuk, a feloldott pudingport beleöntve, besűrítjük, levéve a tűzről belekeverjük a likőrt és félretesszük.
  • A margarint a porcukorral habosra kikavarjuk, és apránként adjuk hozzá a citromlét és a kihűlt pudingot. A piskótalapokat a krémmel megkenjük, de hagyunk a tetejére és az oldalára is.
  • Tetejét díszítőcukorral, citrom darabkákkal, stb. díszíthetjük. Tálalás előtt néhány órára a hűtőbe tesszük.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

12 szelet/5888 kcal, 1 szelet/415 kcal