Chilis bab (Vega)

Hozzávalók

  • 20 dkg szárazbab (vörös- vagy vesebab, esetleg tarkabab)
  • 15 dkg konzerv kukorica
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 8 dkg sűrített paradicsom
  • 1 tasak chilis bab alap
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál chilikrém, vagy Erős Pista
  • 2 evőkanál olaj
  • 1 mokkáskanál cukor
  • őrölt bors
  • 2-3 ág kakukkfű
  • néhány bazsalikomlevél

Elkészítés

  1. A babot előző este beáztatjuk, másnap sós vízben puhára főzzük.
  2. A vöröshagymát apróra vágjuk, az olajon megdinszteljük, lehúzzuk a tűzről, rászórjuk a pirospaprikát, valamint az apróra vágott fokhagymát.
  3. Elkeverjük, hozzáadjuk a vízzel felhígított paradicsompürét, a chilikrémet / Erős Pistát, cukrot, és gyenge tűzön addig főzzük, amíg a hagyma teljesen szétfő.
  4. Ekkor beleöntjük a chili alapot, a leszűrt babot, valamint a kukoricát.
  5. Annyi vízzel hígítjuk, hogy mártás sűrűségű legyen, és az egészet jól összeforraljuk.
Recept megjegyzései

összesen: 4 adag/1242 kcal, 1 adag/310 kcal