Csilis bab 4

     

Hozzávalók

  • 70 dkg darált marhahús
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 fej vöröshagyma
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 doboz 400 gr-os hámozott paradicsom konzerv
  • 2 doboz 400 gr-os vörösbab konzerv
  • 1 doboz 340 gr-os csemege kukoricakonzerv
  • 1 db kaliforniai paprika
  • fűszerek:

  • cayenne bors
  • csípős csilikrém
  • piros paprika
  • őrölt bors
  • oregánó

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk, és a felhevített olajon üvegesre sütjük.
  2. Hozzáadjuk a darált húst, a felaprózott fokhagymát, és addig pirítjuk, amíg a hús az élénkpiros színét elveszti. Levesszük a tűzről, ízesítjük a fűszerekkel, jól elkeverjük, majd ráöntjük a hámozott paradicsomokat a levével együtt, végül belekeverjük a kisebb kockákra vágott paprikát.
  3. Akkora méretű jénaiba/tepsibe/sütőtálba öntjük, hogy kb. félig legyen tele, és 170 fokra előmelegített sütőben, lefedve, kb. másfél órát sütjük.
  4. Ekkor hozzáadjuk a leszűrt bab- és kukorica konzervet, és fedő nélkül még egy félórát sütjük. (Ha esetleg a folyadék elfőtt volna alóla, pótoljuk egy kevés vízzel.)
  5. Friss kenyérrel tálaljuk.
Recept megjegyzései

5 adag/2260, 1 adag/452 kcal