Chili con carne (Csilis bab)

Chili con carne (Chilis bab)

Hozzávalók

0/15Hozzávalók

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A babot előző este beáztatjuk.
  • A vöröshagymát kockára vágjuk, olajon megdinszteljük. Hozzákeverjük a sűrített paradicsomot és a ketchupot, a leszűrt babot, és annyi vízzel öntjük fel, hogy ellepje. Beletesszük a fűszereket, a lereszelt fokhagymát, az apróra vágott csilipaprikát. (Aki kevésbé csípősen szereti, a paprika magjait kaparja ki.) Hozzáadjuk a cukrot - azért, hogy a paradicsom savasságát egy kicsit lágyítsa -, ízlés szerint sózzuk. Az elpárolgott víz folyamatos pótlásával addig főzzük, míg a bab majdnem teljesen megpuhul.
  • A darált húst kevés olajon fehéredésig pirítjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a kukoricával együtt hozzákeverjük a babhoz. Kb. 30-40 percig - teljesen puhára - főzzük. Friss kenyérrel tálaljuk. (Természetesen, aki kevesebb időt akar bíbelődni vele, konzervbabból is készítheti, de így az igazi.)
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

4 adag/2 148 kcal, 1 adag/536 kcal