Cheeseburger

Hozzávalók

    a húspogácsához:

  • 50 dkg darált, sovány marhahús (fekete-, fehérpecsenye, comb, hátszín, stb.)
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál ketchup
  • 1 db tojás
  • 1-2 evőkanál zsemlemorzsa (ha a massza túl laza lenne)
  • őrölt bors
  • kevés olaj
  • az összeállításhoz:

  • 8 db hamburger zsemle vagy puffancs
  • 8 db lapkasajt (cheddar, eidami, stb)
  • kígyóuborka szeletek
  • lilahagyma szeletek
  • salátalevelek (jég-, római-, vagy fejessaláta)
  • mustár
  • ketchup

Elkészítés

  1. A darált marhahúst jól összegyúrjuk a sóval, borssal, a nagyon apróra vágott vöröshagymával, a tojással, a mustárral és a ketchuppal, ha szükséges beletesszük a zsemlemorzsát is.
  2. 8 db húspogácsát készítünk belőle, melynek mindkét oldalát megkenjük olajjal, és kb. 1-2 órára – fóliával letakarva – a hűtőbe tesszük, hogy az ízek jól összeérjenek.
  3. Kiolajozott teflonserpenyőben, alacsony fokozaton mindkét oldalát (kb. 8-8 perc) pirosra sütjük.
  4. A hamburger zsemléket/puffancsokat kettévágjuk, sütőben, vagy mikróban előmelegítjük, rátesszük a salátalevelet, a forró hamburgert, a lapkasajtot (mely ráolvad a forró húspogácsára) hagyma- és uborkaszeleteket, mustárt és ketchupot.