
Hozzávalók
-
A salátához:
- Az öntethez:
Elkészítés
- A fokhagymagerezdeket finomra felaprítjuk.
- A zsemléket egyforma, kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, majd 2 evőkanál felhevített olajon kb. 2 perc alatt aranybarnára pirítjuk.
- Hozzáadjuk a vajat vagy a margarint és az aprított fokhagymát, és kb. 2 percig tovább pirítjuk. (Vigyázzunk, hogy a kockák ne égjenek meg!) Ezt követően a kockákat kiszedjük és hűlni hagyjuk.
- Az öntethez botmixerrel vagy turmixgéppel először a tojást a lassan csurgatott olajjal - tejföl sűrűségűre -, majd a többi hozzávalóval összekeverjük.
- A salátaleveleket vékony csíkokra metéljük, tálkákba szétosztjuk, a kacsamell szeletekkel és a pirított zsemlekockákkal megszórjuk, majd öntetet locsolunk rá.
- Sajtforgáccsal, mogyoróval és citromkarikákkal díszítjük.
Mennyiség:
1 személyre