Cézár saláta 2
Hozzávalók
-
1
db
jégsaláta
-
2
marék
madársaláta
-
50
dkg
csirkemellfilé
-
5
dkg
reszelt sajt
(lehetőleg parmezán)
-
só
-
őrölt bors
a krutonhoz:
-
2
db
szikkadt kifli
-
2
gerezd
fokhagyma
-
2
evőkanál
napraforgó olaj
(ha van otthon, szezám-, vagy mogyoróolaj még jobb)
-
1
evőkanál
durvára tört mogyoró
az öntethez:
-
2
db
tojás sárgája
-
1
dl
tejszín
-
2
kiskanál
mustár
-
2
kiskanál
szardellapaszta
-
1
evőkanál
citromlé
-
2
gerezd
fokhagyma
-
8
evőkanál
napraforgó/szezám/mogyoró olaj
-
őrölt bors
a sütéshez:
-
kevés
olaj
Elkészítés
-
A salátákat megmossuk, és jól leszárogatjuk, a jégsalátát falatokra tépkedjük.
-
Az öntethez a tojássárgákat a mustárral, szardellapasztával, majd apránként az olajjal krémesre keverjük. Hozzáadjuk a lereszelt fokhagymát, citromlét, és a tejszínt. Ízesítjük őrölt borssal, és ha szükséges sóval. (A szardellapaszta elég sós.)
-
A kiflit felkarikázzuk, a fokhagymát apróra vágjuk, és az olajon kissé megpirítjuk. Rátesszük a kiflikarikákat, amelyet aranysárgára pirítunk rajta. (Vigyázzunk, nehogy a fokhagyma megégjen!)
-
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és kevés olajon, néhány perc alatt megsütjük.
-
A salátát az öntettel elkeverjük, megszórjuk a pirított csirkemellel és kiflikrutonnal végül pedig a durvára tört mogyoróval és a reszelt sajttal.