Hozzávalók
Elkészítés
- A burgonyát héjában megfőzzük, burgonyanyomón áttörjük, és hűlni hagyjuk.
- A vizet, olajat és sót összekeverjük, majd a kenyérsütőgépbe öntjük.
- Rászórjuk a szintén összekevert liszt felét, majd erre kerül az áttört burgonya, és betakarjuk a liszt másik felével. A tetején két mélyedést képezünk, az egyikbe belemorzsoljuk az élesztőt, a másikba pedig a cukrot. Dagasztó-, illetve kelesztő programmal (1,5 óra) elkészítjük a kenyértésztát. (Dagasztás közben - amikor a gép sípol - beleszórjuk az őrölt lenmagot, borsot és köményt.)
- Amikor a tészta megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, gyengén átgyúrjuk, megformázzuk, és kikent, kilisztezett sütőlapra, vagy formába tesszük.
- A tésztát kb. 40 percig újra kelesztjük, és 170 fokra előmelegített sütőben kb. 50 perc alatt ropogós pirosra sütjük. (Sütés előtt a kenyeret vágjuk be, és kenjük meg kevés sós-langyos vízzel, és a gőzképződéshez a sütő aljába is tegyünk egy vízzel megtöltött edénykét.)
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
kb. 1,3 kg/3 04 kcal, 10 dkg/238 kcal