Bundás alma

Hozzávalók

  • 4 db alma (tisztítva 50 dkg)
  • 1 dl tej
  • 15 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 2 teáskanál kristálycukor
  • a sütéshez:

  • olaj
  • a szóráshoz:

  • porcukor

Elkészítés

  1. A tejből, tojásból, lisztből, sütőporból, kristálycukorból sűrű palacsintatésztát keverünk, és legalább egy órát állni hagyjuk.
  2. Az almákat meghámozzuk, kb. egy cm-es karikákra vágjuk, a magházukat kiszúrjuk. Az almakarikákat először lisztben megforgatjuk, majd a palacsintatésztába mártjuk, és forró olajban aranysárgára sütjük.
  3. Papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olajat beszívja, végül fahéjas porcukorral meghintve tálaljuk.
Recept megjegyzései

Összesen: 4 adag/909 kcal, 1 adag/227 kcal