Büfékenyér

Büfékenyér

Hozzávalók

0/8Hozzávalók

Elkészítés

0/9Utasítások
  • A hozzávalókat kenyérsütőgépben megdagasztjuk, majd tálba téve, langyos helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
  • A megkelt tésztát négy egyenlő részre osztjuk, és egy-egy veknit készítünk belőle.
  • Letakarva ismét - kb. félórát - kelesztjük.
  • Ekkor a tetejüket pengével bevágjuk, és kettesével nagyobb méretű sütőzacskóba helyezzük őket, és ismét 15-20 percet kelesztjük.
  • Közben a sütőt 220 fokra előmelegítjük.
  • A zacskókba vizet permetezünk, és a zacskók száját a kenyérkék alá hajtjuk.
  • Sütőbe tesszük, és kb. 20-25 perc alatt pirosra sütjük.
  • A zacskókat ollóval felvágjuk, és a kenyereket 3-5 percre visszatesszük a sütőbe.
  • A sütőből kivéve mindegyiket vízzel lekenjük.
Mennyiség: 1 személyre