Brownie dupla csokis

Brownie dupla csokis

Hozzávalók

0/16Hozzávalók
  • a csokimázhoz:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A vajat és az összetördelt étcsokit vízgőz felett felolvasztjuk.
  • A porcukrot elkeverjük a tojásokkal, hozzáadjuk a kikapart vaníliát vagy a vanília aromát, az olvasztott csokit és a vajat, majd a liszttel elkevert kakaóport és a sót. A jól kikevert masszát egy sütőpapírral vagy alufóliával kibélelt, kb. 18*24 cm-es tepsibe öntjük, és 170 fokra (légkeveréses) előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
  • Amíg a tészta hűl, elkészítjük a csokimázat. A vajat cukorral, vízzel és mézzel, vízgőz felett megolvasztjuk. A tűzről levéve belekeverjük a kakaóport, a vaníliát és végül az ecetet. A mázat a kihűlt tésztára kenjük, és ha megdermedt, a süteményt forró vízbe mártott késsel kockákra szeleteljük.
Mennyiség: 1 személyre