A burgonyát héjában majdnem teljesen puhára megfőzzük, majd a burgonyahéját lehúzzuk, és kockákra vágjuk.
A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymanyomón átnyomjuk, vagy lereszeljük. A füstölt szalonnát felkockázzuk, a húst - a tokányhoz hasonlóan - vékony csíkokra vágjuk.
Egy serpenyőben 2 evőkanál olajat hevítünk, beletesszük a szalonnakockákat, valamint a húscsíkokat, és erős tűzön, hogy a hús ne tudjon levet engedni, sűrű kevergetés mellett pirítjuk.
Közben egy másik serpenyőben a maradék olajat szintén felhevítjük, rászórjuk a burgonyakockákat, és azt is megpirítjuk (hogy ne törjük össze, csak rázogatással kevergessük).
Ha a hús készre pirult, rászórjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és jól elkeverjük. A szintén megpirult burgonyát megsózzuk, majd óvatosan összekeverjük a hússal.