Brassói aprópecsenye

Hozzávalók

  • 60 dkg sertés szűzpecsenye
  • 5 dkg füstölt szalonna
  • 4 dkg fokhagyma
  • 1 kg burgonya (nem szétfővő fajta)
  • 4 evőkanál olaj
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. A burgonyát héjában majdnem teljesen puhára megfőzzük, majd a burgonyahéját lehúzzuk, és kockákra vágjuk.
  2. A fokhagymát megtisztítjuk, fokhagymanyomón átnyomjuk, vagy lereszeljük. A füstölt szalonnát felkockázzuk, a húst - a tokányhoz hasonlóan - vékony csíkokra vágjuk.
  3. Egy serpenyőben 2 evőkanál olajat hevítünk, beletesszük a szalonnakockákat, valamint a húscsíkokat, és erős tűzön, hogy a hús ne tudjon levet engedni, sűrű kevergetés mellett pirítjuk.
  4. Közben egy másik serpenyőben a maradék olajat szintén felhevítjük, rászórjuk a burgonyakockákat, és azt is megpirítjuk (hogy ne törjük össze, csak rázogatással kevergessük).
  5. Ha a hús készre pirult, rászórjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és jól elkeverjük. A szintén megpirult burgonyát megsózzuk, majd óvatosan összekeverjük a hússal.
  6. Azonnal tálaljuk, mivel frissen sütve az igazi.
Recept megjegyzései

4 adag 2 474 kcal, 1 adag 619 kcal