Boros-tejszínes csirke

Hozzávalók

  • 8 db csirke alsócomb
  • 10 dkg fütölt szalonna
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 1 dl főzőtejszín
  • őrölt bors
  • mustár

Elkészítés

  1. Egy kisebb tepsit vagy sütőtálat a nagyon vékonyra vágott szalonnaszeletekkel kibélelünk. Ráhelyezzük, a sóval, borssal meghintett csirkecombokat, és a tetejüket mustárral megkenjük.
  2. A bort és a tejszínt elkeverjük, a csirkére öntjük, a tepsit alufóliával lefedjük. 170 fokos sütőben egy órát sütjük, majd a fóliát levéve a húst megpirítjuk.
  3. Burgonyapürével tálaljuk, melyet a besűrűsödött szalonnás-boros-tejszínes szafttal megöntözünk.
Recept megjegyzései

4 adag/1 828, 1 adag/457 kcal