Bőrös malacsült

Bőrös malacsült

Hozzávalók

0/10Hozzávalók
  • a kenegetéshez:

Elkészítés

0/5Utasítások
  • A malachús bőrét bevagdossuk, öt fokhagymagerezdet szeletekre vágunk, és megspékeljük vele a húst. A maradék öt gerezd fokhagymát lereszeljük, és az olajjal, valamint az őrölt borssal és köménnyel (csiliporral) elkeverjük, és bedörzsöljük vele a malachúst.
  • A húst egy napot pácoljuk. A pácból kivéve, papírtörlővel szárazra töröljük, sóval bedörzsöljük.
  • A húsalaplevet (vizet) tepsibe öntjük, a húst, - bőrével felfelé - belefektetjük, mellétesszük a megtisztított, de egészben hagyott vöröshagymát. Fóliával lefedve, 170 fokon puhára sütjük (kb. két óra).
  • A fóliát levéve róla, a pecsenyelevet leöntjük, majd a sütő hőfokát magasabbra állítjuk, és a mézzel elkevert sörrel kenegetve, ropogós pirosra sütjük.
  • Hagymás, tört burgonyával és pirított savanyú káposztával tálaljuk.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

6 adag/4910 kcal, 1 adag/818 kcal