Hozzávalók
Elkészítés
- A szűzpecsenyét a hártyáktól megtisztítjuk, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, tenyérrel egy kissé kilapítjuk őket.
- Két gerezd fokhagymát lereszelünk, és bedörzsöljük vele a hússzeleteket. Mindegyiket megborsozzuk, és legalább egy órára hideg helyre tesszük, hogy a fokhagyma íze a húsba kellően beivódjon.
- Az olajat és a vajat egy serpenyőben jól felhevítjük, és a megsózott, lisztbe forgatott - de jól lerázott - hússzeleteket megsütjük benne. (kb. 3-3 perc oldalanként)
- A másik két gerezd fokhagymát apróra vágjuk, és a visszamaradt zsiradékon nagyon rövid ideig - nehogy megkeseredjen - pirítjuk. Ezután hozzáadjuk a paradicsompürét, valamint a bort, és jól beforraljuk.
- A szűzérméket a pecsenyelével meglocsoljuk, és salátával vagy hasábburgonyával tálaljuk.
Mennyiség:
1 személyre
Megjegyzések
2 adag/940 kcal, 1 adag/470 kcal