Boros-fokhagymás csirkecomb

Hozzávalók

  • 4 db csirkecomb
  • 10 dkg fokhagyma
  • 5 dl száraz vörösbor
  • 2-3 szál kakukkfű
  • 1 mokkáskanál Erős Pista
  • őrölt bors
  • a tepsi kikenéséhez:

  • olaj

Elkészítés

  1. A fokhagymát megtisztítjuk, és aprítógép segítségével - ha nincs késsel - nagyon apróra vágjuk.
  2. A csirkecombokat megsózzuk, egy olajjal kikent tepsibe tesszük, beledörzsöljük és rászórjuk a fokhagymát, a leszárazott kakukkfüvet és megborsozzuk.
  3. Az Erős Pistát egy kevés borral elkeverjük, majd hozzákeverjük a többit is, és végül az egészet a csirkére öntjük.
  4. A tepsit alufóliával letakarjuk, és a húst 150 fokos sütőben 2-2,5 órát sütjük. Ekkora az alkohol elpárolog, és a fokhagyma is teljesen krémessé, sűrűvé teszi a szaftot.
  5. A fóliát levéve, a combokat még egy kicsit megpirítjuk és köretként rizst vagy burgonyát adunk.