Bolognai szósz

Hozzávalók

0/14Hozzávalók

Elkészítés

0/4Utasítások
  • A szószhoz megtisztítjuk a zöldségeket, a hagymát, répát, szárzellert apró kockákra, a gombát szeletekre vágjuk, a fokhagymát pedig lereszeljük..
  • Az olívaolajon a vöröshagymát megfonnyasztjuk, majd hozzáadjuk a többi zöldséget, kicsit megpirítjuk, majd felöntjük a paradicsomlével és a fehérborral.
  • Ízesítjük a sóval, borssal, citromhéjjal és lével, esetleg pici cukorral, valamint a többi fűszerrel, majd az egészet puhára pároljuk.
  • Botmixerrel, vagy turmixgéppel a mártást pürésítjük. (Előtte a babérleveleket vegyük ki.) Bolognai vagy milánói spagettihez, vagy pizzaalap megkenéséhez is kiváló.
Mennyiség: 1 személyre