Bélszín Stroganoff módra

   

Hozzávalók

  • 50 dkg bélszín
  • 2 fej vöröshagyma
  • 25 dkg csiperkegomba
  • 4 db csemege uborka
  • 1 evőkanál mustár
  • 3 dl tejszín
  • 1 dl olaj
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. A bélszínt ujjnyi csíkokra vágjuk, megszórjuk őrölt borssal, tálba tesszük hozzáadjuk a mustárt, egy evőkanál olajat, jól összeforgatjuk, és lefedve egy napig a hűtőben érleljük.
  2. A hagymát apróra vágjuk, a maradék olajon megdinszteljük, rátesszük a bélszíncsíkokat, és erős tűzön megpirítjuk.
  3. Sózzuk, ha szükséges borsozzuk, majd hozzáadjuk a felszeletelt gombát, és a tejszínt.
  4. Néhány perc után beletesszük a felkarikázott uborkát, és a ragut beforraljuk.
  5. Rizs- vagy burgonyakörettel tálaljuk.
Recept megjegyzései

4 adag/2 512 kcal, 1 adag/628 kcal (köret nélkül)