Hozzávalók
Elkészítés
- A lisztet átszitáljuk, belekeverjük a szárított élesztőt.
- Hozzáadjuk a langyos vizet, tejet, sót és tejfölt.
- Géppel vagy kézzel jól bedagasztjuk.
- Dagasztás után 45 percet kelesztjük, 8 db-ba vágjuk (110 g/db), gombóccá formázzuk.
- 10 percet pihentetjük a gombócokat, majd megformázzuk kiflinek.
- A tészta nagyon ruganyos, de ha nem nagyon lisztezzük, akkor szép vékonyra nyújtható.
- Próbáljuk meg minél vékonyabbra nyújtani és szorosan felcsavarni úgy, hogy közben kifelé sodorjuk a tenyerünkkel.
- A sütőpapíros tepsin kelesztjük őket úgy, hogy a vége mindig alulra kerüljön különben sütés közben "kinyílik" a kiflink.
- Ha már 30 perce kelnek a kiflik, akkor 220 fokra előmelegítjük a sütőt alul felül sütésen.
- A sütő aljába tetszünk 1 dl vizet (a víz melegedjen együtt a sütővel így gőz keletkezik bent)
- Mielőtt a sütőbe tolnánk lespricceljük vízzel a kiflik felületét úgy, hogy sehol ne maradjon lisztes, mert ahol nem kap vizet ott nem lesz szép színe.
- 10-15 perc sütés után, amikor már látszik, hogy elkezdett pirulni levesszük a hőmérsékletet 200 fokra és bekapcsoljuk a légkeverést.
- Innentől kezdve 3-5 perc alatt szép pirosra sütjük őket.
- Amikor kivesszük adhatunk neki egy kis vizes spriccelést. Rácsra tesszük hűlni.
Mennyiség:
1 személyre