Bécsi túrós palacsinta

Hozzávalók

    a palacsintához:

  • 15 dkg liszt
  • 2,5 dl tej
  • evőkanál rum (elmaradhat)
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 db tojás
  • csipet
  • a töltelékhez:

  • 25 dkg túró
  • 3 evőkanál vaj
  • 2 db tojás
  • 10 dkg cukor
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 evőkanál rum (elmaradhat)
  • 5 dkg mazsola (elmaradhat)
  • az öntethez:

  • 1 db tojás
  • 3 dkg cukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 dl tej

Elkészítés

  1. A palacsintákat a szokásos módon elkészítjük.
  2. A mazsolát forró rumba áztatjuk.
  3. A sütőedényt vajjal kikenjük.
  4. A tojásokat kettéválasztjuk.
  5. A maradék vajjal, cukorral és citromhéjjal habosra keverjük a tojások sárgáját.
  6. A fehérjét kemény habbá verjük.
  7. A túrót összekeverjük a tojássárgákkal, majd a felvert fehérjével, és hozzáadjuk a mazsolát.
  8. A sütőt 200 fokra előmelegítjük.
  9. A palacsintákat betöltjük és feltekerjük, majd középen kettévágjuk. a vágott felükkel felfelé kissé egymásra csúsztatva beletesszük a sütőedénybe.
  10. Az öntethez összekeverjük a tojást a tejjel és a cukorral, rálocsoljuk a palacsintára, és forró sütően kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük.