Bécsi túrós palacsinta 2
Hozzávalók
-
25
dkg
liszt
-
1,5
dkg
élesztő
-
4
dl
tej
-
1
dl
ásványvíz
-
2
db
tojás
-
csipet
só
a töltelékhez:
-
25
dkg
túró
-
8
dkg
cukor
-
1
tasak
vaníliás cukor
-
2
db
tojás
ízlés szerint:
-
reszelt citromhéj
-
mazsola
a sütéshez:
-
kevés
olaj és vaj
az öntethez:
-
2
db
tojás
-
1
tasak
vaníliás cukor
-
6
dkg
cukor
-
2
dl
tej
Elkészítés
-
1 dl cukros, langyos tejben az élesztőt felfuttatjuk, majd egy tálban összekeverjük a tojások sárgájával, és hozzáadjuk a lisztet, maradék tejet, valamint az ásványvizet.
-
A tojásfehérjéket pici sóval habbá felverjük, és óvatosan a palacsintatésztába forgatjuk.
-
Kb. negyedórát pihentetjük, majd kiolajozott palacsintasütőben a palacsintákat kisütjük.
-
Amíg a palacsintatészta pihen, elkészítjük a túrótölteléket. A tojásfehérjéket pici sóval habbá verjük. A többi hozzávalót összekeverjük, majd a fehérje habot óvatosan hozzávegyítjük.
-
A túrókrémmel a palacsintákat megtöltjük.
-
Kivajazunk egy hőálló tálat, és megtöltjük félbevágott palacsintákkal, amit úgy helyezünk el, hogy kissé fedjék egymást.
-
Közben 180 fokra előmelegítjük a sütőt.
-
A palacsintákat az elkevert öntettel meglocsoljuk, és a sütőben pirosra sütjük.