BBQ csirkenyárs zöldséges pennével

Hozzávalók

  • 60 dkg csirkemell filé
  • a páchoz:

  • 3 evőkanál ketchup
  • 1 evőkanál balzsamecet
  • 1/2 evőkanál Worchester szósz
  • 1 kiskanál csilipor vagy krém
  • 1 kiskanál méz
  • 1 evőkanál olaj
  • őrölt bors
  • a tésztához:

  • 50 dkg pennetészta
  • 40 dkg cukkini
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 4 karika olajban eltett, aszalt paradicsom (elhagyható)
  • 4 ág kakukkfű
  • 1 db zöldpaprika
  • 10 dkg gomba
  • 2 evőkanál olaj

Elkészítés

  1. Először elkészítjük a barbecue pácot a hozzávalók alapos összekeverésével.
  2. A csirkemellet felszeleteljük, csíkokra vágjuk, és bevizezett bambuszpálcikákra szalagszerűen felszúrjuk. Kissé megsózzuk, és mindkét oldalukat a páccal alaposan bekenjük.
  3. A cukkinit zöldséghámozóval vékony szeletekre vágjuk. A fokhagymát és a petrezselymet felaprítjuk, az aszalt paradicsomot, gombát apróra, a paprikát csíkokra vágjuk, a kakukkfüvet száráról lecsipkedjük.
  4. A felforrósított 1 evőkanál olajon az apróra vágott fokhagymát kissé megpirítjuk - vigyázzunk, nehogy megégjen -, hozzáadjuk a cukkinit, paradicsomot, kakukkfüvet, paprikát és gombát. Jól összepirítjuk, és meghintjük a zöldpetrezselyemmel.
  5. A pennetésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és elkeverjük a gombás-cukkinis raguval.
  6. A csirkemell nyársak mindkét oldalát a maradék felhevített olajon megsütjük.
  7. A zöldséges tésztát tálra halmozzuk, és ráhelyezzük a fűszeres csirkenyársakat. (A tészta tetejét kevés reszelt sajttal is megszórhatjuk.)
Recept megjegyzései

4 adag/3 148 kcal, 1 adag/787 kcal