4
karika
olajban eltett, aszalt paradicsom(elhagyható)
4
ág
kakukkfű
1
db
zöldpaprika
10
dkg
gomba
2
evőkanál
olaj
Elkészítés
Először elkészítjük a barbecue pácot a hozzávalók alapos összekeverésével.
A csirkemellet felszeleteljük, csíkokra vágjuk, és bevizezett bambuszpálcikákra szalagszerűen felszúrjuk. Kissé megsózzuk, és mindkét oldalukat a páccal alaposan bekenjük.
A cukkinit zöldséghámozóval vékony szeletekre vágjuk. A fokhagymát és a petrezselymet felaprítjuk, az aszalt paradicsomot, gombát apróra, a paprikát csíkokra vágjuk, a kakukkfüvet száráról lecsipkedjük.
A felforrósított 1 evőkanál olajon az apróra vágott fokhagymát kissé megpirítjuk - vigyázzunk, nehogy megégjen -, hozzáadjuk a cukkinit, paradicsomot, kakukkfüvet, paprikát és gombát. Jól összepirítjuk, és meghintjük a zöldpetrezselyemmel.
A pennetésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és elkeverjük a gombás-cukkinis raguval.
A csirkemell nyársak mindkét oldalát a maradék felhevített olajon megsütjük.
A zöldséges tésztát tálra halmozzuk, és ráhelyezzük a fűszeres csirkenyársakat. (A tészta tetejét kevés reszelt sajttal is megszórhatjuk.)