Bazsalikomos-fokhagymás rigate csirkefalatkákkal

Hozzávalók

  • 1 db csirkemell filé
  • 2 db kaliforniai paprika (különféle színű)
  • 2 db paradicsom (vagy 2 evőkanál paradicsompüré,vagy ketchup)
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1/2 csokor friss bazsalikom levél
  • 25 dkg penne vagy rigate tészta
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • őrölt bors

Elkészítés

  1. A megmosott csirkemellfiléket vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és olívaolajon hirtelen átsütjük.
  2. Hozzáadjuk az apróra kockázott paprikát, és a csirkével együtt tovább pirítjuk.
  3. A megtisztított fokhagymagerezdeket lereszeljük, és a felkockázott paradicsommal (püré, ketchup) együtt a csirkéhez keverjük. Sózzuk, borsozzuk.
  4. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és összekeverjük a fokhagymás csirkével.
Recept megjegyzései

2 személyes adag