Bagett

Bagett

Hozzávalók

0/12Hozzávalók
  • a kenéshez:
  • a szóráshoz:

Elkészítés

0/4Utasítások
  • Az élesztőt kevés langyos, cukros tejben felfuttatjuk, és a többi hozzávalóval bedagasztjuk. (Készíthetjük a kenyérsütőgép dagasztó programjával is.) A tésztát langyos, huzatmentes helyen, letakarva egy órát kelesztjük.
  • Lisztezett deszkára borítjuk, kicsit átgyúrjuk, majd három cipóba osztjuk. A cipókat téglalap alakúra nyújtjuk, feltekerjük, és sütőpapírral (szilikonlappal) kibélelt tepsibe fektetjük. Újra kelesztjük, míg legalább a duplájára nő.
  • Minden bagettet három-négy helyen, ferdén késsel bevágunk, megkenjük a tojásos tejföllel. Egyet sajttal, a másik kettőt pedig magokkal szórunk meg.
  • 230 fokra előmelegített sütőben először 5 percig, majd mérsékelve a hőfokot 200 fokon ismét 5 percig, végül 170 fokon 20 percig sütjük.
Mennyiség: 1 személyre

Megjegyzések

3 db/3 274 kcal, 1db/1 091 kcal