Bagett 3
Hozzávalók
-
35
dkg
öregtészta
(ld. öregtészta recept)
-
2,8
dl
langyos víz
-
2
teáskanál
só
-
2
evőkanál
olaj
-
2
evőkanál
joghurt
-
50
dkg
kenyérliszt BL 80
-
1
teáskanál
cukor
-
1
dkg
élesztő
a szóráshoz:
-
szezámmag
-
mák
-
sajt
-
só stb.
Elkészítés
-
A bagett hozzávalóiból tésztát dagasztunk, és a duplájára kelesztjük.
-
Lisztezett lapra borítjuk, és 3 egyforma cipóra osztjuk.
-
Bagettre formázzuk, és bagett sütőformába, vagy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket. (A bagettek formázása az interneten megtekinthető.)
-
A bagett rudakat ismét duplájára kelesztjük, majd pengével bevágjuk őket.
-
Amíg a sütőt 200 fokra előmelegítjük ismét kelni hagyjuk a tésztát.
-
A sütőbe helyezés előtt kevés vízzel lepermetezzük, megszórjuk a tetszés szerinti magokkal/sajttal/sóval.
-
Kb. 20-25 percig sütjük, majd rácsra téve, kevés vízzel ismét megpermetezve hagyjuk kihűlni.