Bagett 2

   

Hozzávalók

    3 db bagetthez:

  • 30 dkg rétesliszt
  • 20 dkg simaliszt
  • 5 g élesztő
  • 3,4 dl hideg víz
  • 2 kiskanál

Elkészítés

  1. A só kivételével mindent a dagasztógépbe tettem, és a leglassabb fokozaton dagasztottam 15 percig.
  2. Ekkor kevertem hozzá a sót, és további öt percig dolgoztattam a gépet.
  3. Fóliával letakartam a tálat, és hűvös helyen 2,5 óra alatt hagytam, hogy kétszeresére keljen a tészta.
  4. Lisztezett deszkára borítottam, és háromfelé osztottam.
  5. Most csak ötvenszer csaptam oda a gyúródeszkához, majd megformáztam.
  6. Ezt úgy kell elképzelni, hogy a tésztát, mint egy vizes rongyot megfogom az egyik végén, és határozottam rácsapok vele a deszkára.
  7. Félbe hajtom, újra rácsapok, félbehatom, újra, stb.
  8. Miközben lendítem, a tészta mindig megnyúlik kicsit.
  9. Kicsit megszórtam liszttel a sütőformát, beletettem a meglehetősen vékonyra formázott kenyereket, letakartam konyharuhával, és 19 fokon (napközben, ha nem vagyunk otthon, ennyire van állítva a termosztát) hagytam jól megkelni egy óra alatt.
  10. Bevagdostam a tetejét, és a 300 fokra melegített, gőzös sütőbe toltam.
  11. Gőz: fél deci vizet gyorsan beöntök a sütő aljába, majd rögtön bezárom az ajtót, hogy a pillanat alatt gőzzé váló víz ne tudjon elpárologni.
  12. Mérsékeltem a tüzet 240 foka, és szép pirosra sütöttem a kenyereket.