A só kivételével mindent a dagasztógépbe tettem, és a leglassabb fokozaton dagasztottam 15 percig.
Ekkor kevertem hozzá a sót, és további öt percig dolgoztattam a gépet.
Fóliával letakartam a tálat, és hűvös helyen 2,5 óra alatt hagytam, hogy kétszeresére keljen a tészta.
Lisztezett deszkára borítottam, és háromfelé osztottam.
Most csak ötvenszer csaptam oda a gyúródeszkához, majd megformáztam.
Ezt úgy kell elképzelni, hogy a tésztát, mint egy vizes rongyot megfogom az egyik végén, és határozottam rácsapok vele a deszkára.
Félbe hajtom, újra rácsapok, félbehatom, újra, stb.
Miközben lendítem, a tészta mindig megnyúlik kicsit.
Kicsit megszórtam liszttel a sütőformát, beletettem a meglehetősen vékonyra formázott kenyereket, letakartam konyharuhával, és 19 fokon (napközben, ha nem vagyunk otthon, ennyire van állítva a termosztát) hagytam jól megkelni egy óra alatt.
Bevagdostam a tetejét, és a 300 fokra melegített, gőzös sütőbe toltam.
Gőz: fél deci vizet gyorsan beöntök a sütő aljába, majd rögtön bezárom az ajtót, hogy a pillanat alatt gőzzé váló víz ne tudjon elpárologni.
Mérsékeltem a tüzet 240 foka, és szép pirosra sütöttem a kenyereket.