Baconos töltött fasírt

Hozzávalók

  • 1/2 kg darált sertéshús
  • 2 db zsemle
  • 2 db tojás
  • 5 dkg camambert sajt
  • 24 szelet bacon szalonna
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • őrölt bors
  • apróra vágott petrezselyem
  • morzsolt majoránna

Elkészítés

  1. A vöröshagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk.
  2. A zsemléket beáztatjuk, majd alaposan kicsavarjuk. A darált húst elkeverjük az áztatott zsemlével, a tojásokkal, a megpárolt vöröshagymával, a lereszelt fokhagymával és a fűszerekkel. (Ha a massza túlságosan lágy lenne, egy kevés zsemlemorzsát keverjünk hozzá.)
  3. A camembert sajtot 12 db egyforma kockára vágjuk. Egy 8 cm átmérőjű muffinsütő tálkáit kereszt alakban a baconszalonna szeletekkel kibélelünk úgy, hogy a szeletek túllógjanak a formán. Félig megtöltjük a fasírthússal, ráhelyezünk 1-1 kocka sajtot, megtöltjük a formát húsmasszával, és ráhajtjuk a baconszalonnát.
  4. 200 fokos sütőben pirosra sütjük. (A hozzávalók kb. 16 dkg fasírtra elegendőek, de a muffinsütők általában 12 tálkásak, ezért megmaradt húsból formázzunk golyókat, és egy kisebb méretű muffinformában, vagy tűzállótálban süssük meg.
  5. El lehet készíteni fele mennyiségű baconnal is, ebben az esetben minden tálkába csak 1-1 szelet szalonnát tegyünk.)
Recept megjegyzései

12 db / 3.168 kcal, 1 db / 264 kcal