Baconos-sajtos masni

Hozzávalók

  • 1 csomag leveles tészta
  • 1 csomag bacon
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 1 db tojás
  • mustár

Elkészítés

  1. A leveles tésztát kb. 2 mm vastagságúra, és olyan hosszúságúra, mint a bacon szalonna kinyújtjuk.
  2. A tészta tetejét mustárral megkenjük, meghintjük a reszelt sajttal, és szép sorjában - kis távolságokat hagyva a szeletek között - ráfektetjük a szalonnát.
  3. Derelyevágóval a szeletek között felvágjuk a tésztát.
  4. A tésztacsíkokat többszörösen megcsavarjuk, majd legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
  5. Sütés előtt a tetejüket felvert tojással lekenjük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.