Baconos-sajtos masni
Hozzávalók
-
1
csomag
leveles tészta
-
1
csomag
bacon
-
10
dkg
reszelt sajt
-
1
db
tojás
-
mustár
Elkészítés
-
A leveles tésztát kb. 2 mm vastagságúra, és olyan hosszúságúra, mint a bacon szalonna kinyújtjuk.
-
A tészta tetejét mustárral megkenjük, meghintjük a reszelt sajttal, és szép sorjában - kis távolságokat hagyva a szeletek között - ráfektetjük a szalonnát.
-
Derelyevágóval a szeletek között felvágjuk a tésztát.
-
A tésztacsíkokat többszörösen megcsavarjuk, majd legalább 1 órára a hűtőbe tesszük.
-
Sütés előtt a tetejüket felvert tojással lekenjük, és 200 fokra előmelegített sütőben kb. 15-20 perc alatt aranysárgára sütjük.