A tészta hozzávalóit kenyérsütőgéppel, vagy kézzel összedagasztjuk. és langyos helyen, letakarva a duplájára kelesztjük. (Ha kézzel dagasztunk, akkor az élesztőt kevés langyos cukros tejben először futtassuk fel.)
A baconszalonnát nagyon apróra vágjuk, majd kisütjük.
A megkelt tésztát 4 cipóra osztjuk, és mindegyiket vékony, kerek lappá nyújtjuk. A lapokat 4-4 körcikkre vágjuk, vékonyan megkenjük a bacon zsírjával, és megszórjuk a pörccel, majd kifli alakúra feltekerjük. Negyedórát kelesztjük, majd a kiflik tetejét kevés vízzel elkevert tojással lekenjük, durva szemcséjű sóval és köménymaggal megszórjuk.
Előmelegített sütőben (légkeveréses 170 fok), kb. 15-20 perc alatt megsütjük.
Amíg a kifli sül, a fokhagymát lereszeljük, kevés vízzel és sóval elkeverjük, majd a sütőből kivett, forró kifliket megkenjük vele.