Baconba göngyölt spárgasípok és cikóriaszív

Baconba göngyölt spárgasípok és cikóriaszív

Hozzávalók

0/8Hozzávalók
  • a bevonáshoz:

Elkészítés

0/3Utasítások
  • A cikória külső leveleit leszedjük, megmossuk, ha kisebbek félbe, ha nagyobbak negyedekbe vágjuk, és a torzsát kimetsszük.
  • A spárgát megtisztítjuk, fás részét levágjuk, cérnával 2-3 csomagba kötjük. Vizet forralunk, ha felforrt megsózzuk, beletesszük a kockacukrot és a spárga sípokat. Kb. 15 percig főzzük, a vízből kivéve hideg vízzel lehűtjük.
  • A cikória darabokat és a spárgasípokat egyenként baconszalonnába tekerjük. Egy tűzálló tálat olíva olajjal kikenünk, belehelyezzük a baconos zöldségeket, megborsozzuk, és kb. 200 fokos sütőben pirosra sütjük. A frissensült zöldségeket hollandi mártással (ld. mártások) kínáljuk.
Mennyiség: 1 személyre