Hozzávalók
- a bevonáshoz:
Elkészítés
- A cikória külső leveleit leszedjük, megmossuk, ha kisebbek félbe, ha nagyobbak negyedekbe vágjuk, és a torzsát kimetsszük.
- A spárgát megtisztítjuk, fás részét levágjuk, cérnával 2-3 csomagba kötjük. Vizet forralunk, ha felforrt megsózzuk, beletesszük a kockacukrot és a spárga sípokat. Kb. 15 percig főzzük, a vízből kivéve hideg vízzel lehűtjük.
- A cikória darabokat és a spárgasípokat egyenként baconszalonnába tekerjük. Egy tűzálló tálat olíva olajjal kikenünk, belehelyezzük a baconos zöldségeket, megborsozzuk, és kb. 200 fokos sütőben pirosra sütjük. A frissensült zöldségeket hollandi mártással (ld. mártások) kínáljuk.
Mennyiség:
1 személyre