Babsaláta

Hozzávalók

  • 1 doboz 400 gr-os babkonzerv (vesebab, vörösbab, stb.)
  • 2 fej lilahagyma
  • 1 mokkáskanál olaj
  • őrölt bors
  • ecet
  • cukor

Elkészítés

  1. A babkonzervet leszűrjük, a babot a szűrőben átmossuk, majd lecsepegtetjük.
  2. A lilahagymát megtisztítjuk, félbe, majd vékony félkarikákra vágjuk (un. félfőre).
  3. Vízzel, a cukorral, az ecettel és a sóval hagyományos salátalevet készítünk. Egy tálban összekeverjük a hagymát és a babot, ráöntjük a salátalevet, frissen őrölt borssal megszórjuk, és meghintjük az olajjal.
  4. Lefedve, néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy ízei jól összeérjenek.
Recept megjegyzései

Babkonzerv helyett használhatunk 250 gr beáztatott, majd készre főzött saláta- vagy másfajta szárazbabot is.