1
doboz
400 gr-os babkonzerv(vesebab, vörösbab, stb.)
2
fej
lilahagyma
1
mokkáskanál
olaj
só
őrölt bors
ecet
cukor
Elkészítés
A babkonzervet leszűrjük, a babot a szűrőben átmossuk, majd lecsepegtetjük.
A lilahagymát megtisztítjuk, félbe, majd vékony félkarikákra vágjuk (un. félfőre).
Vízzel, a cukorral, az ecettel és a sóval hagyományos salátalevet készítünk. Egy tálban összekeverjük a hagymát és a babot, ráöntjük a salátalevet, frissen őrölt borssal megszórjuk, és meghintjük az olajjal.
Lefedve, néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy ízei jól összeérjenek.
Recept megjegyzései
Babkonzerv helyett használhatunk 250 gr beáztatott, majd készre főzött saláta- vagy másfajta szárazbabot is.