Menü

Legfrissebbek

Zsemlegombóc kenyérből

pic

Hozzávalók:

50 dkg kenyér
8 dkg húsos füstölt szalonna
1 dl tej
2 db tojás
5 evőkanál liszt
fél csokor petrezselyem

 

Elkészítés:

A kenyér héját levágjuk, majd a belét 1x1 cm-es kockákra vágjuk. Sütőben aranybarnára pirítjuk. A megpirított kenyérkockákat elkeverjük a szintén kockára vágott és kipirított szalonnával, a felforralt tejjel, és lefedve hagyjuk 3 percig. Ezután hozzáadjuk a tojásokat, lisztet és az apróra vágott petrezselymet. A masszából jól összenyomkodva gombócokat formázunk. (Ha túl száraz lenne, adhatunk hozzá még tejet.) A gombócokat forrásban lévő sós vízben kifőzzük. (Mielőtt a vízből kiszednénk a gombócokat, egyet vágjunk ketté, hogy megbizonyosodjunk, kellően megfőttek-e.)
(Nők Lapja recept)