Menü

Legfrissebbek

Pezsgős vöröskáposzta

pic

Hozzávalók:

kb. 60 dkg vöröskáposzta
1 fej vöröshagyma
kb. 2 dl pezsgő
2 evőkanál cukor
3 evőkanál olaj
só, őrölt kömény/köménymag, ecet

.

Elkészítés:

A káposztát torzsájától megtisztítjuk, és vékony csíkokra vágjuk. A felhevített olajon a szeletekre vágott vöröshagymát megdinszteljük, rászórjuk a cukrot, mellyel kicsit karamellizáljuk. Hozzáadjuk a káposztát, meghintjük őrölt köménnyel vagy köménymaggal, sózzuk, és egy kevés pezsgővel meglocsoljuk. Fedő alatt pároljuk, és folyamatosan adagoljuk hozzá a maradék pezsgőt. Mikor a káposzta megpuhult, kevés ecettel, valamint ha szükséges még sóval és cukorral ízesítjük. A fedőt levéve a folyadékot elpárologtatjuk róla. Sültek - elsősorban kacsa-, libasült - mellé kínáljuk. (Szeletekre vágott almával is készíthetjük.)