Menü

Legfrissebbek

Kakukkfüves rakott zöldségek

pic

Hozzávalók:

0,5 kg cukkini
3-4 db paradicsom
3-4 db krumpli
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
10 dkg sajt
2-3 evőkanál olívaolaj
só, órölt bors, szerecsendió, kakukkfű

.

Elkészítés:

A vöröshagymát vágjuk fel vékony csíkokra. A fokhagymát vágjuk nagyon apróra. A zöldségeket kb. egyforma vastagságúra szeleteljük fel, és enyhén sózzuk be. Egy serpenyőbe hevítsük fel az olajat, majd kezdjük el párolni a vékonyra felszeletelt vöröshagymát. Amikor már kezd üveges lenni, adjuk hozzá az apróra vágott kakukkfüvet és a fokhagymát, majd sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal és szerecsendióval. Pár perc alatt, kevergetve pároljuk félpuhára. (Használhatunk szárított kakukkfüvet is, de frissel sokkal finomabb.) Egy jénai tálba (vagy kisebb tepsibe) öntsük bele a megpárolt hagymát, és terítsük el egyenletesen. Ezután a felszelelt zöldségeket szorosan rétegezzük egymás mellé. Ízlés szerint szórjuk meg sóval és őrölt borssal, majd tegyünk a tetejére néhány szál kakukkfüvet (vagy szórjuk meg szárított kakukkfűvel). Az előkészített zöldségek tetejére reszeljük rá a sajtot, és locsoljuk meg olívaolajjal, majd a fedjük le a jénai tál (vagy tepsi) tetejét. Tegyük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon pároljuk 35-40 percig. Ezután vegyük le a jénai tetejét, és kb. 20 perc alatt süssük szép pirosra.

(Mindmegette recept)