Menü

Legfrissebbek

Mexikói köret csőben sütve

pic

Hozzávalók:

1 zacskó mirelit mexikói zöldségkeverék (450 gr)
5 dkg vaj/margarin
2,5 dkg liszt
2,5 dl tej
5 dkg reszelt sajt
1 db tojás sárgája
só, őrölt bors, reszelt szerecsendió
kevés vaj és zsemlemorzsa
4 adag/1232 kcal, 1 adag/308 kcal


Elkészítés:

A zöldségkeveréket forrásban lévő sós vízben nem túl puhára megfőzzük. A többi hozzávalóból elkészítjük a besamelmártást: a vajat felhevítjük, beleszórjuk a lisztet, fehéredésig sütjük. Hozzáadjuk a tejet, és folyamatosan kevergetve besűrítjük. A tűzről levéve sózzuk, borsozzuk, meghintjük a szerecsendióval, végül elkeverjük benne a tojás sárgáját. Egy sütőtálat vajjal kikenünk, és az alját zsemlemorzsával hintjük be. Erre kerül a leszűrt zöldségkeverék, majd egyenletesen elsimítjuk rajta a besamelmártást, és a tetejét a reszelt sajttal megszórjuk. 170 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg a teteje szépen megpirul.