Menü

Legfrissebbek

Gombás-zöldséges rizs

pic

Hozzávalók:

25 dkg rizs
15 dkg gomba
1 kis fej vöröshagyma
15 dkg zöldborsó
10 dkg sárgarépa
1 csokor petrezselyem
2 evőkanál olaj
só, őrölt bors

összesen: 4 adag/1376 kcal, 1 adag/344 kcal

 

 

Elkészítés:

A rizst megmossuk, lecsepegtetjük, majd egy evőkanál olajon kicsit megpirítjuk. Felöntjük kétszeres mennyiségű vízzel, sózzuk és kis tűzön, fedő alatt puhára pároljuk. A hagymát apróra vágjuk, a másik evőkanál olajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megmosott, szeletekre vágott gombát, sózzuk, meghintjük őrölt borssal. Addig pirítjuk, amíg a levét el nem fövi, de a pirítás befejezése előtt 1-2 perccel rászórjuk az finomra vágott petrezselymet. A zöldborsót és a kis kockákra vágott sárgarépát puhára főzzük, ha konzerv borsót használunk nem kell előfőzni. Végezetül a rizshez óvatosan, hogy ne törjük, hozzákeverjük a gombát, a zöldborsót és a sárgarépát.