Menü

Legfrissebbek

Zöldségragu

pic

Hozzávalók:

25 dkg padlizsán
25 dkg cukkini
20 dkg brokkoli
25 dkg paradicsom
15 dkg paprika (lehet színes is)
5 dkg lilahagyma
2 evőkanál olaj
ízlés szerint:
oregánó, bazsalikom, kakukkfű, petrezselyem, só, őrölt bors, balzsam-, vagy fehérborecet

Összesen 428 kcal, 1 adag 107 kcal

 

Elkészítés:

A padlizsánt és a cukkinit kb. 1 cm-es kockákra vágjuk, besózzuk, és a sóban kb. félórát állni hagyjuk. A paradicsomokat 1 percre forrásban lévő vízbe dobjuk, majd hideg vízzel leöblítjük, lehéjazzuk, és kis kockákra vágjuk. A brokkolit rózsáira szedjük, a paprikát felkockázzuk. A lilahagymát vékony karikákra felszeleteljük, az olajon megfonnyasztjuk. Rádobjuk a sós levétől leszűrt padlizsánt és cukkinit, pici vizet öntünk alá, és fedő alatt párolni kezdjük. Mikor a padlizsán és cukkini egy kicsit már összeesett, következik a brokkoli, majd a paprika és végül a paradicsom. Ha a zöldségek félig megpuhultak fűszerezzük őket őrölt borssal, oregánóval, apróra vágott bazsalikommal, petrezselyemmel és kakukkfűvel,  és az ecettel ízesítjük, illetve ha szükséges még sózzuk. A ragut puhára pároljuk, tálaláskor a tetejét reszelt sajttal megszórhatjuk. Friss kenyérrel önmagában, vagy grillezett és sült húsok kalóriaszegény köreteként fogyasztható.