Menü

Legfrissebbek

Füstölt sajtos burgonyakrokett

pic

Hozzávalók:

60 dkg burgonya
3 evőkanál liszt
2 evőkanál zsemlemorzsa
2 evőkanál reszelt parmezán
2 db tojás
10 dkg füstölt sajt
só, őrölt bors, olaj

 

Elkészítés:

A burgonyát héjában, sós vízben megfőzzük, és még melegen burgonyanyomón áttörjük. Belekeverünk 1 evőkanál lisztet, a reszelt parmezánt és a tojások sárgáját. Sózzuk, borsozzuk, simára keverjük, és hagyjuk kihűlni. A masszából - vizes kézzel - kis kroketteket formázunk, és mindegyik közepébe  egy kis kocka füstölt sajtot nyomunk. A kroketteket lisztbe, majd a tojások kissé felvert fehérjéjébe, végül a zsemlemorzsába forgatjuk. Bő olajban aranysárgára sütjük, forrón tálaljuk.
(http://receptcenter.q-web.hu/ alapján)