Menü

Legfrissebbek

Párolt káposzta

pic

Hozzávalók:

1 kg vöröskáposzta
1 fej vöröshagyma
3 evőkanál olaj
2 evőkanál cukor
1/2 dl bor
Ízlés szerint: só, ecet, köménymag
kb. 6 adag/728 kcal. 1 adag/121 kcal

 

Elkészítés:

A cukrot az olajon kissé karamellizáljuk. Egy kisebb vöröshagymát vékony szeletekre vágunk, és a karamellizálódó cukorra téve, megpároljuk. A káposztát vékony csíkokra szeleteljük, besózzuk, 10 percig állni hagyjuk. Ezt követően a hagymára tesszük, meghintjük a köménymaggal, vagy őrölt köménnyel, hozzáadjuk a bort, és fedő alatt ízlés szerinti puhaságúra pároljuk. A vége felé ecettel, ha szükséges még cukorral ízesítjük.