Menü

Legfrissebbek

Penne carbonara

pic

Hozzávalók:

40 dkg penne tészta
25 dkg kolozsvári szalonna
5 dkg parmezán sajt
5 dkg füstölt trappista sajt
2 dl tejszín
2 db tojás
só, őrölt bors, esetleg csili

 

Elkészítés:

A kolozsvári szalonnát apró kockákra vágjuk, kisütjük. A tojásokat felverjük, elkeverjük a tejszínnel, sózzuk, borsozzuk, és hozzáadjuk a lereszelt sajtok 2/3-át. (A sóval vigyázzunk, mert a szalonna is sós!) A penne tésztát sós vízben kifőzzük, és elkeverjük a kisütött szalonnával. Majd elkeverjük a tojásos-sajtos-tejszínes öntettel, amíg a tojásos mártás kissé besűrűsödik, és szépen bevonja a tésztát. Tetejét meghintjük a maradék reszelt sajttal. (Aki szereti a szalonna kisütésének végefelé apróra vágott fokhagymát is tehet bele.)