Menü

Legfrissebbek

Tejszínes-parmezános tortellini

pic

Hozzávalók:

50 dkg tortellini tészta 
2 dl tej
3 dl tejszín
4 dkg vaj/margarin
4 dkg liszt
5 dkg reszelt trappista sajt
5+3 dkg reszelt parmezán sajt
só,bors, szerecsendió
ízlés szerint friss bazsalikom és kakukkfű

.

 

Elkészítés:

Először a sajtmártást készítjük el. A felhevített vajon/margarinon a lisztet fehéredésig pirítjuk. A tűzről levéve felöntjük a hideg tejjel és tejszínnel, csomómentesre keverjük, sózzuk, borsozzuk, meghintjük a szerecsendióval. Visszatéve a tűzre, folyamatosan kevergetve besűrítjük. Ha mártás sűrűségűvé válik, a tűzről levesszük, belekeverjünk 5-5 dkg trappista és parmezán sajtot, valamint az összevágott zöldfűszereket. Visszatéve a tűzre, éppen csak egyet forralunk rajta. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a sajtmártással elkeverve, a maradék reszelt parmezánnal meghintve tálaljuk.