Menü

Legfrissebbek

Bazsalikomos-fokhagymás rigate csirkefalatkákkal

pic

Hozzávalók:

1 db. csirkemellfilé
2 db. kaliforniai paprika (különböző színű)
2 db. paradicsom, vagy 2 ek. paradicsompüré, vagy ketchup
3 gerezd fokhagyma
½ marék friss bazsalikomlevél
2 ek. olívaolaj
25 dkg. rigate (vagy penne) tészta
só, őrölt bors

Elkészítés:

A megmosott csirkemellfiléket vékony csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk, és olívaolajon hirtelen átsütjük. Hozzáadjuk az apróra kockázott paprikát, és a csirkével együtt tovább pirítjuk. A megtisztított fokhagymagerezdeket lereszeljük, és a felkockázott paradicsommal (püré, ketchup) együtt a csirkéhez keverjük. Sózzuk, borsozzuk. A tésztát sós vízben kifőzzük, leszűrjük és összekeverjük a fokhagymás csirkével.