Menü

Legfrissebbek

Orsótészta gombás-mascarponés szósszal

pic

Hozzávalók:

40 dkg orsótészta
20 dkg csiperkegomba
25 dkg mascarpone
2 dl tejszín
1 kis fej vöröshagyma
10 dkg bacon
1 evőkanál olaj
10 dkg reszelt sajt
só, őrölt bors, szerecsendió, kevés petrezselyem
.


 

Elkészítés:

A baconszalonnát felcsíkozzuk, és az olajon kisütjük, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, majd amikor a hagyma megpárolódott, beleszórjuk a felszeletelt gombát. A mascarponét a tejszínnel elkeverjük, és ráöntjük a hagymás-gombára. Ízesítjük sóval, borssal és szerecsendióval, és összeforraljuk. Közben a tésztát sós vízben kifőzzük. Jól lecsepegtetjük, elkeverjük a mártással, tetejét reszelt sajttal és apróra vágott petrezselyemmel szórjuk meg.