Menü

Legfrissebbek

Tejszínes-fenyőmagos tészta

pic

Hozzávalók:

40 dkg száraztészta
5 dkg füstölt szalonna
15 dkg baconszalonna
5 dkg trappista sajt
5 dkg füstölt sajt
4 dl főzőtejszín
1 csapott evőkanál étkezési keményítő (lehet liszt is)
1 gerezd fokhagyma
1 evőkanál fenyőmag
só, őrölt bors
4 adag/3818 kcal, 1adag/954 kcal

 

Elkészítés:

A füstölt szalonnát és a bacont felkockázzuk, egy serpenyőben zsírjára pirítjuk. Rádobjuk az apróra vágott fokhagymát, melyet folyamatosan kevergetve, aranysárgára sütünk rajta. A fenyőmagot szárazon megpirítjuk, felhasználásig félre tesszük. A kétféle sajtot lereszeljük. A tejszínt elkeverjük a keményítővel, ráöntjük a szalonnára, és mártás sűrűségűre beforraljuk.  A tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük és a forró mártásba forgatjuk. Azonnal tálaljuk, tetejét a reszelt sajttal és a pirított fenyőmaggal szórjuk meg.