Menü

Legfrissebbek

Krumplinudli

pic

Hozzávalók:

50 dkg burgonya
1 csapott evőkanál búzadara
1 evőkanál olaj
15-20 dkg liszt
1 db tojás (kisméretű)

15 dkg zsemlemorzsa
3 evőkanál olaj
porcukor
4 adag/2498 kcal, 1 adag/624 kcal

 

 

 

Elkészítés:

A burgonyát héjában megfőzzük, leszűrjük, ha langyosra hűlt, héját lehúzzuk és burgonyanyomón áttörjük. Az áttört burgonyát egy evőkanál olajjal, a búzadarával, sóval, tojással és annyi liszttel, hogy könnyen gyúrható, de ne ragacsos legyen, összedolgozzuk. A burgonyás tésztát cipókra osztjuk, ujjnyi vastagra kinyújtjuk, ezután kétujjnyi széles csíkokra vágjuk. Ezeket a csíkokat 1/2cm széles metéltre vágjuk, és jól meglisztezve, egyenként a deszkán tenyérrel, egy mozdulattal megsodorjuk. Sós vízben kifőzzük, jól leöblítjük, Három evőkanál olajon a zsemlemorzsát aranybarnára pirítjuk, és a kifőtt tésztát abban óvatosan megforgatva, illetve gyengén összerázva, porcukorral meghintve, baracklekvárral tálalajuk.