Menü

Legfrissebbek

Medvehagymás csusza

pic

Hozzávalók:

30 dkg csuszatészta (legjobb a házi)
6 dkg baconszalonna
10 dkg füstöltsajt
a mártáshoz (pestohoz):
1 csokor medvehagyma (kb. 10 dkg)
3 dkg hántolt napraforgómag
3 dkg hántolt tökmag
0,3 dl napraforgóolaj
1 gerezd fokhagyma
1/2 db citrom leve
só, őrölt bors
4 adag/2442 kcal, 1 adag/610 kcal

 

 

Elkészítés:

A napraforgó- és tokmagot szárazon megpirítjuk. A medvehagymát megmossuk, a nedvességet törlővel leitatjuk róla, és metéltre vágjuk. A pirított magokat, az összevágott medvehagymát, a megtisztított fokhagymát aprítóba tesszük, hozzáadjuk az olajat, a citromlevet, sóval, őrölt borssal ízesítjük, és csak annyi vizet öntünk hozzá, amennyi az aprításhoz szükséges. A bacont összevágjuk, kisütjük, a pörcöt felhasználásig félretesszük. A csuszatésztát lobogó, sós vízben kifőzzük, leszűrjük, és a szalonnazsírjára szedjük. Hozzáadjuk a medvehagymás pestot, néhány másodperc alatt összepirítjuk, majd tányérokra szedve, reszelt füstölt sajttal megszórva, egy kevés apróra vágott medvehagymával díszítve, frissen tálaljuk.