Menü

Legfrissebbek

Tonhalas tésztasaláta

pic

Hozzávalók:

50 dkg durumtészta (penne, orsó, stb.)
1 doboz tonhalfilé konzerv (195 gr)
5 db szardellafilé
1 kisfej lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
1 evőkanál sötét szójaszósz
2 evőkanál olaj
ízlés szerint:
chilikrém
aszalt paradicsom
olajbogyó, kapribogyó
friss bazsalikom, petrezselyem, kakukkfű
őrölt bors
balzsamecet
néhány koktélparadicsom
4 adag/2502 kcal, 1 adag/625 kcal


 

Elkészítés:

A száraztésztát sós vízben kifőzzük. A fokhagymát felaprózzuk, az olajon kissé megpirítjuk, a tésztára öntjük, és összekeverjük. Apróra vágjuk a lilahagymát, aszalt paradicsomot, szardellát, zöldfűszereket, ráöntjük a szójaszószt (kb. 1 evőkanál), a balzsamecetet, hozzáadjuk a csilit, az olaj- és kapribogyót, őrölt borsot. A tonhalat leszűrjük - ha olajban konzervált halunk van, annak olaját is felhasználhatjuk -, apróbb darabokra tördeljük, végül a tésztát, a fűszeres öntetet, valamint a tonhaldarabokat óvatosan összekeverjük. Legalább egy-két órára hidegre tesszük, hogy az ízek összeérjenek, félbevágott koktélparadicsommal díszítve, hidegen tálaljuk.