Menü

Legfrissebbek

Sonkás ravioli paradicsommártással

pic

Hozzávalók:

a tésztához:
30 dkg liszt
3 db tojás

a töltelékhez:
15 dkg füstölt sonka
kb. 1 evőkanál tejföl
őrölt bors
a mártáshoz:
2 tasak Bertolli paradicsomszósz
5 dkg parmezán vagy egyéb reszelnivaló sajt
a kenéshez:
1 db tojássárgája
4 adag/2622 kcal, 1 adag/655 kcal

 

Elkészítés:

A füstölt sonkát ledaráljuk, vagy aprítógéppel összevágjuk, meghintjük őrölt borssal, és annyi tejföllel keverjük össze, hogy krémes állagú tölteléket kapjunk. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, két gombócot formázunk belőle, rövid ideig pihentetjük, majd egy-egy vékony lapot nyújtunk belőle. Az egyik lapon egyenlő távolságra kis halmokban elosztjuk a tölteléket, a szabadon maradt részt a felvert tojássárgával lekenjük, majd ráborítjuk a másik lapot, a töltelék mentén, tenyéréllel jól összetapasztjuk a két tésztát, és derelyevágóval négyzetekre vágjuk.  A raviolikat sós vízben ízlésünk szerinti puhaságúra főzzük. A paradicsommártást a leírás szerint elkészítjük. A raviolikat a mártással, valamint a reszelt sajttal meghintve tálaljuk. (Szezonban a mártást friss paradicsomból is készíthetjük.)