Menü

Legfrissebbek

Sonkás tészta

pic

Hozzávalók:

50 dkg zöldséges pennetészta (3 színű tészta)
5 dkg füstölt szalonna
20 dkg füstölt, főtt sonka
20 dkg gomba
kb. 10 szem zöld olívabogyó
4-5 szelet aszalt paradicsom (elmaradhat)
1 csomó újhagyma
1 db hegyes, erős zöldpaprika
5 dkg reszelt sajt
3 dl főzőtejszín
só, őrölt bors
4 adag/3984 kcal, 1 adag/996 kcal

 

 

Elkészítés:

A füstölt szalonnát felkockázzuk, kisütjük, a pörcöket kiszedjük. A szalonnazsírra rátesszük a felszeletelt gombát, majd a zöldjével együtt karikára vágott újhagymát, és zsírjára pároljuk. Közben a főtt sonkát, paradicsomot felkockázzuk, az olívabogyókat félbevágjuk, a paprikát felszeleteljük, a gombához adjuk, megborsozzuk, - ha szükséges megsózzuk - és az egészet kissé összepirítjuk. Ráöntjük a tejszínt, mellyel kissé besűrítjük. A tésztát sós vízben kifőzzük. Tálaláskor a tésztából tálra szedünk, tetejére kanalazzunk a raguból, végül megszórjuk a szalonnapörccel és a reszelt sajttal.